Rozbudowa portalu edukacyjnego Poznajhistorie.org dla nauczycieli i uczniów szkół polonijnych

'Moscicki.jpg'
Grantodawca: Senat Rzeczypospolitej Polskiej
Program: Opieka nad Polonią i Polakami za granicą
Rok wykonania: 2017

Portal historyczny do wspierania nauki w szkołach polonijnych oparty na metodach poznawania historii bezpośrednio w oparciu o oryginalne źródła historyczne powstał w 2015 roku, obecnie w ramach projektu został rozszerzony z 6 do 16 bloków tematycznych. Nowe tematy to między innymi: “Konferencja prasowa z prezydentem Mościckim”, “Żonaty z Polską - Kazimierz Sosnkowski”, "Liryka strzelająca słowami -Poeci Powstania Warszawskiego”, "Tu Radio Wolna Europa!" i inne.

Powstanie i  rozwój portalu http://poznajhistorie.org był odpowiedzią na potrzeby nauczycieli polskich sobotnich szkół dokształcających z okolic Nowego Jorku. I całego obszaru Stanów zjednoczonych.